Mladinsko in člansko JKA Evropsko prvenstvo – 2014

V soboto, 5. aprila 2014 je v kraju Kortrijk v Belgiji potekalo Evropsko prvenstvo v JKA karateju za mladinske in članske vrste. Prvenstva se je udeležilo 261 tekmovalcev iz 22 evropskih držav. Skupaj so opravili 438 nastopov, v ženskih in moških kategorijah. Mladinci in člani so tekmovali v kumiteju posamezno in ekipno, ter v katah posamezno in ekipno.

evropsko prvenstvo 2014 belgija mladinsko čalnsko

JKA zvezo Slovenije je zastopalo 13 tekmovalcev, kateri v svojih nastopih niso bili najbolj prepričljivi. Še najbolje so se odrezali:

  • Matej Krenker, ki je bil v kategoriji mladinci kata posamično v prvem krogu prost, v drugem je premagal Carmichaela Alexandra iz Škotske, v tretjem pa je moral priznati premoč Barazagi Eduardu iz Italije. Končno je zasedel 9.-16. mesto.
  • Mladinska kumite ekipa je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je tesno z 1:0 izgubila proti reprezentanci Madžarske. Končno so zasedli  5.-8. mesto.
  • Goran Milovanovič je v kategoriji člani kumite posamično v prvem krogu premagal čeha Voraceka Dominika, v drugem pa je tesno izgubil proti Ivanu Kiryanovu iz Rusije (2. mesto). Goran je dosegel razvrstitev med 16.-32. mestom.
  • Florian Reiter je bil v kategoriji člani kumite posamično v prvem krogu prost, v drugem je premagal favoriziranega Marca Bacchilega iz Italije, v tretjem pa je izgubil proti Georgu Draganovu iz Anglije. Končno se je uvrstil od 8.-16.  mesta.
  • Članska kumite ekipa je v prvem krogu premagala reprezentanco Portugalske, v drugem pa izgubila proti kasnejšim evropskim prvakom Belgijcem. Uvrstili so se od 5.-8. mesta.

Drugi reprezentantje so bili poraženi v prvem krogu tekmovanja. Reprezentanco JKA Slovenije so vodili trenerji Branko Gabrovec, Samo Gross, Vojko Frank in Jurij Šubic. Ivan Mravljak je na takmovanju nastopil kot uradni sodnik.

Vsem sodeljuočim na tekmovanju se zahvaljujemo za požrtvovalne nastope.
Evropsko prvenstvo 2015 bo v Pragi na Češkem.

JKA Karate European Championship 2014 poolwinner records
JKA Karate European Championship 2014 draw records
Participation count
Medals Nation

Predstavitev udeležencev EP iz Karate kluba Ronin:
Matic Proj, 1. DAN Aleš Čadež, 1. DAN Jurij Šubic, 4. DAN
kata posamično
kumite posamično
kumite ekipno
trener
mladinci mladinci
s_Matic Proj_DSC_0121 s_Ales Cadez_DSC_0123 s_Jurij Subic_DSC_0128