Gasshuku – Madžarska

Od 17. – 20. julija 2013 je v Budimpešti na Madžarskem potekal tradicionalni 39. JKA gasshuku, katerega sta vodila shihan Masahiko Tanaka, 8. dan JKA HQ in sensei Kazuhiro Sawada, 7. dan JKA Belgije.

Seminarja se je udeležilo preko 300 karatek iz Madžarske, Italije, Srbije, Bolgarije, Litve, Slovaške, Češke, Nemčije, Rusije, Francije, Švice, Danske, Belgije, Irske, Japonske in Slovenije. Slovenijo je zastopalo 12 karatek, med njimi tudi Jurij Šubic in Aleš Čadež iz našega kluba.

V dobrih enajstih urah vadbe je bilo veliko časa namenjenega vadbi borbenih kombinacij. Pri tem je bila pozornost usmerjena v fokus udarca in ustrezno borbeno distanco (maai), kot izhodišče za dober napad.

Sodelujoči so v času seminarja imeli možnost obnoviti kate Heian 2-5, Tekki Shodan, Bassai dai, Enpi, Jion, Kanku dai, ter se podrobneje seznanit s katami Jiite, Gankaku, Nijushiho, Gojushiho Sho in Unsu.

V sklopu gasshuka so potekali tudi izpiti za mojstrske Dan stopnje, na katerih je bil uspešen Miloš Klemenčič za Go Dan.

Zadnji dan gasshuka je potekal tudi tekmovanje za Shotokan pokal na katerem so se pomerili tekmovalci v katah posamično in kumiteju ekipno, tekmovalke pa v katah in kumiteju posamično. JKA Slovenijo je zastopala moška kumite ekipa, ki je osvojila 3. mesto. Ekipa je v polfinalu izgubila z kadetsko ekipo JKA Rusije, katera je v finalu premagala ekipo JKA Češke. Nastopilo je sedem ekip. Kumite ekipo so sestavljali Goran Milovanovič in Jaka Planinšek iz Shotokan Celje, ter Aleš Čadež iz Karate kluba Ronin.