9. Evropsko JKA otroško in kadetsko prvenstvo, ter 4. Evropsko JKA veteransko prvenstvo – Pariz 2012

V soboto in nedeljo, 2. in 3. junija 2012 je v športni dvorani Pierre De Coubertin v Parizu potekalo 9. Evropsko JKA prvenstvo za otroke in kadete, ter 4. Evropsko JKA prvenstvo za veterane. Reprezentanco JKA Slovenije je zastopalo 21 tekmovalcev.

Naziv evropskega prvaka in 1. mesto je v svoji kategoriji veterani – kumite osvojil Jurij Šubic, ki je bil v prvem krogu tekmovanja prost, v drugem krogu je z dvema wazari-jema premagal  Najafi Atarouda iz Francije, v polfinalu pa po podaljšku z wazari-jem Čeha Jiri Kabrta, v finalu pa še klubskega kolega Iztoka Logarja. Iztok Logar je v prvem krogu brez boja premagal Petrosa Havrovouniotesa iz Cipra, v drugem z dvema wazari-jema Philipa G. Pilipoviča iz Danske, v polfinalu po podaljšku z wazari-jem Jacoba P. Christoffersena iz Danske. Finale je izgubil po podaljšku zaradi treh izhodov iz borišča, kljub vodstvu z enim wazari-jem.

Odlično je v kategoriji kadeti – kumite nastopal tudi Aleš Čadež, ki je v prvem krogu kljub začetnemu vodstvu z wazari-jem moral kasneje priznati premoč Marku Milinoviču iz BIH. V kategoriji je nastopilo kar 46 tekmovalcev.

Rezultatih ostalih članov:

 • Deklice 14 let kumite: Tara Ledinek je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je izgubila proti Anni Bobylevi iz Rusije.
 • Dečki 14 let kumite: Tim Toplišek je v prvem krogu izgubil proti Gleb Sukhorukykhu iz Ukrajine, Nemanja Lazarevič pa proti Levente Molnarju iz Madžarske.
 • Deklice 15 let kumite: Jerneja Šušelj je v prvem krogu izgubila proti Sabrini Engelbrecht iz Nemčije.
 • Dečki 15 let kumite: Sašo Račič je bil v prvem krogu prost, v drugem pa je izgubil proti Lucu Weingoetzu iz Nemčije
 • Kadetinje kumite: Katarina Cesar je v prvem krogu premagala Lenko Horackovo iz Češke, v drugem Janett Hansen iz Norveške, v tretjem pa je izgubila proti Moniki Borgardi iz Madžarske, ki je kasneje osvojila drugo mesto. Katarina se je tako uvrstila med osem najboljših. Eva Vrečko je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je izgubila proti Heleni Petrovi iz Češke.
 • Kadeti kumite: Jaka Planinšek je v prvem krogu izgubil proti Joy Halsberghe iz Belgije, Leon Grum pa proti Pascalu Christmannu iz Nemčije.
 • Deklice 12 let kata: Hana Mauhler je v prvem krogu izgubila proti Nouhayli Riane iz Nizozemske.
 • Dečki 12 let kata: Halil Mehinovič Filekovič je v prvem krogu premagal Dmitriya Karpunina iz Belorusije, v drugem Emiliena Waroquiera iz Francije. V finalnem delu se je uvrstil na odlično 5. mesto.
 • Deklice 13 let kata: Eva Horvat je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je izgubila proti Barbori Halakovi iz Češke.
 • Deklice 14 let kata: Lucija Parkelj je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je izgubila proti Dorini Deak iz Madžarske. Tara Ledinek je bila ravno tako v prvem krogu prosta, v drugem pa je izgubila proti Evelin Kosa iz Madžarske.
 • Deklice 15 let kata: Katrin Čescut je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je izgubila proti Valentini Vardi iz Madžarske.
 • Kadetinje kata: Katarina Cesar je v prvem krogu premagala Eniko Lorinczi iz Madžarske, v drugem pa izgubila proti Camilli Straumsne iz Norveške.
 • Kadeti kata: Gašper Moderc je bil v prvem krogu prost, v drugem pa je izgubil z Diep Bui Mongom iz Češke. Leon Grum je bil v prvem krogu prost, v drugem je premagal Hamza Meddaha iz Francije, v tretjem pa je izgubil z Miguelom Masciarelliem iz Belgije. Matej Krenker je bil v prvem krogu prost, v drugem pa je izgubil z Leonom Allgeierom iz Nemčije. Miha Žarn je bil prav tako v prvem krogu prost, v drugem pa izgubil proti Zoltanu Tataiu iz Madžarske.
 • Veterani kata: Vojko Frank je bil v prvem krogu prost, v drugem je premagal Pavela Zhukova iz Belorusije. V finalnem delu je dosegel odlično 4. mesto. Srečko Škvorc je v prvem krogu premagal Jean Philippe Merleja iz Francije, v drugem je brez boja premagal Petrosa Havrovouniotesa iz Cipra. V finalnem delu se je uvrstil na 7. mestoJurij Šubic je moral v prvem krogu priznati premoč Richarda Ruzicke iz Češke. Zmagal je Michael Gehre iz Nemčije.
 • Dečki 14-15 kumite ekipno : Ekipa Slovenije je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je izgubila proti ekipi Ukrajine.
 • Kadeti kumite ekipno: Ekipa Slovenije je v prvem krogu izgubila proti ekipi Anglije.

Na prvenstvu je sodelovalo okrog 600 tekmovalcev iz 17 držav. Naslednje 10. Evropsko JKA otroško in kadetsko prvenstvo, ter 5. Evropsko JKA veteransko prvenstvo bo leta 2013 v Kruševcu v Srbiji. Mladinsko in člansko Evropsko JKA prvenstvo 2013 bo v Konstancu v Nemčiji.

s_DSC08513

s_DSC08510

s_DSC08498

Vsem skupaj čestitamo za dosežene odlične rezultate!

Galerija