Japonska 2009

JKA Slovenije je za svoje člane organizirala vadbo karateja v JKA HQ v Tokiju na Japonskem. Izobraževanje je potekalo od 10. do 22. septembra 2009 in se ga je udeležilo 34 članov, med katerimi je bil tudi Jurij ŠUBIC iz Karate kluba Ronin.
Japonska_202-300 Japonska_483-300
Vadba v JKA HQ je potekala dvakrat dnevno. Vodili so jo inštruktorji JKA. Med njimi so bili številni japonski in svetovni prvaki, kot so Osaka, Kobayashi, Kurihara, Takahashi, Okuma, Nemoto in Inokoshi. Mojstri so prikazali različne modele treningov, ki so bili izredno naporni. Temeljili so predvsem na hitrem gibanju in hitrih ročnih tehnikah. Izvedenih in predstavljenih je bilo več načinov izvedb Gohon in Ippon kumiteja. Obdelane so bile tudi kate Heian 1-5, Tekki shodan, Bassai dai, Jion in Kanku sho. Vsekakor je obisk centralnega doja v Tokiju bogata izkušnja in velik doprinos karateju v Sloveniji, kakor tudi v samih klubih.
V prostem času so bili organizirani ogledi najbolj znamenitih predelov Tokija, kot so Ueno, Asakusa, Ginza, Shinjuku, Shibuya in Roppongi. Opravljeni so bili ogledi najbolj znamenitih templjov in parkov v Tokiju, kakor tudi v Nikku in Kamakuri. Še posebej je bil zanimiv ogled ZEN templja pri Kamakuri, kjer je tudi grob utemeljitelja sodobnega karateja Gichina Funakosija, na katerem je zavedno zapisano “Kara te ni sente nashi” – Ni prvega napada v karateju.
Oglejte si še galerijo.