35. JKA Gasshuku in Shotokan Cup – Madžarska

V času med 15. in 18. julijem 2009 je v Madžarskem mestu Dunaujvaros potekal 35. Gasshuku v organizaciji JKA zveze Madžarske. Vodila sta ga shihan Masahiko TANAKA, 8. dan in sensei Kazuhiro SAWADA, 7. dan. Gasshuka se je udeležilo cca. 300 karatek iz Madžarske, Slovaške, Češke, Nemčije, Belgije, Danske, Švice, Japonske in Slovenije. Iz Slovenije so se ga udeležili člani Shotokan karate kluba Celje, Karate kluba Bushi iz Divače in Karate kluba Ronin Poljane.
Skupaj je bilo opravljenih 11 ur izredno napornih treningov. V tem času so bile razložene kate Heian 1-5, Tekki Shodan, Bassai dai, Jion, Enpi, Kanku Dai, Jiite, Gankaku, Gojushiho Dai in Unsu,  ter kihon za mojstrske stopnje. V času gasshuka je bilo izvedenih tudi veliko borbenih treningov (kumite).
V petek 17. julija 2009 so potekali tudi izpiti za mojstrske stopnje. Izpit sta uspešno opravila Vojko FRANK za 2. dan (KK Bushi) in Iztok LOGAR za 1. dan (KK Ronin).
V soboto 18.julija 2009 pa je potekal tudi tradicionalni Shotokan cup, katerega se je udeležila tudi reprezentanca JKA Slovenije (Goran MILOVANOVIČ, Davorin AUBREHT in Jurij ŠUBIC). Tekmovanje je potekalo v katah in kumiteju pri ženskah, ter v katah in team kumiteju (ekipnih borbah) pri moških. Ekipa JKA Slovenije je v ekipnih borbah dosegla odlično 2. mesto.
Obema predstavnikoma našega kluba za dosežene rezultate iskreno čestitamo.