Gasshuku – 2013

V času od 10. do 12. maja 2013 je v športni dvorani OŠ Hudinja v Celju potekal 9. Gasshuku, katerega je organizirala JKA Slovenije in Shotokan Karate klub Celje. Seminar sta vodila shihan Masahiko Tanaka, 8. dan (JKA HQ Japonska) in sensei Kazuhiro Sawada, 7. dan (JKA Belgija). Seminarja so se udeležile karate-ke iz Madžarske, Nemčije, Italije, Bolgarije, Makedonije, Rusije, Belgije, Japonske in Slovenije. Iz Karate kluba Ronin se je seminarja udeležilo 10 članov.

Mojstra sta v osmih urah vadbe natančno obrazložila številne osnove karate tehnike. Velik časa sta namenila tudi kumiteju, ter povezanosti kihona, kumiteja in kate. Podanih je bilo veliko praktičnih nasvetov za izboljšanje karate tehnik. Od kat sta posebno pozornost namenila Kanku Dai in Bassai Dai. Vadile pa so se tudi kate Jion, Enpi, Bassai Sho, Jitte in Gankaku.

Ob zaključku drugega dne seminarja so v soboto 11. maja 2013 potekali tudi izpiti za mojstrske DAN stopnje in mednarodne karate licence. Iz Karate kluba Ronin so bili na izpitih uspešni:

– Marko Proj, 1. dan
– Matej Šubic, 1. dan
– Aleš Čadež, 1. dan
– Nik Mahnič, 1. dan
– Jurij Šubic , mednarodna licenca inštruktor D in izpitni izpraševalec D

Vsem članom čestitamo za dobro demonstracijo karateja.

Galerija

DSC_0772s