Evropsko prvenstvo v JKA karateju – 2012

V soboto, 31. 3. 2012, je v organizacije JKA Europe in JKA Češke v Pragi potekalo evropsko prvenstvo v JKA karateju za članske in mladinske kategorije. Slovensko reprezentanco je zastopalo 15 tekmovalcev, ki so dosegli naslednje rezultate:

Člani – kumite ekipno

Kumite ekipa Slovenije (Goran Milovanovič, Florjan Reiter, Denis Rök in Mitja Logar) je v prvem krogu premagala ekipo Anglije, v drugem pa je morala po izenačenem boju priznati premoč ekipi Norveške.  Zmagala je ekipa Rusije pred Nemčijo, Norveško in Francijo. Slovenska ekipa se je uvrstila med 5. in 8. mestom. Sodelovalo je 15 ekip.

Člani – kumite posamično

Goran Milovanovič je v prvem krogu premagal Belgijca Kristofa Vermeulena, v drugem Angleža Davida Paulusa, v tretjem pa je po podalšku izgubil proti Rusu Stanislavu Sinyavskim. S tem se je uvrstil med najboljših 16 tekmovalcev.

Florjan Reiter je v prvem krogu premagal Poljaka Pawla Przewoznya, v drugem pa po podaljšku tesno izgubil proti Norvežanu Akslu Vageju.

Denis Rök je v prvem krogu premagal Danca Tue Clausa Pedersena, v drugem pa je izgubil proti Norvežanu Richardu Larsnu.

Mitja Logar pa je moral žal že v prvem krogu priznati premoč Angležu Jovana Masalunga.

V končni razvrstitvi sta prvi dve mesti zasedla tekmovalca iz Belgije, med skupaj 57 tekmovalci.

Članice – kumite posamično

Naša edina tekmovalka Tina Čanžek je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je morala priznati premoč tekmovalki Nadi Sarić iz Srbije, ki je v skupni razvrstitvi zasedla drugo mesto. Zmagala je predstavnica Češke. Sodelovalo je 23 tekmovalk.

Mladinci – kumite posamično

Davorin Avbreht je v prvem krogu izgubil proti Norvežanu Benjaminu Skatunu. V končni razvrstitvi sta med 36 tekmovalci prvi dve mesti zasedla predstavnika iz Belgije.

Člani – kata posamično

Slovenske barve so zastopali Florjan Reiter, Tomislav Dražič in Samir Januzovič, ki so že v prvem krogu morali priznati premoč svojim nasprotnikom. Med 51 tekmovalci je zmagal madžar Andor Szell.

Članice – kata posamično

Maja Tretjak je v prvem krogu izgubila proti nemki Christini Hundertmark, Rosana Uljan pa proti srbkinji Ivani Zanfirović. Nastopilo je 24 tekmovalk.

Mladinci – kata posamično

Matej Krenker je v prvem krogu premagal francoza Benjamina Dimana, v drugem pa izgubil proti Rusu Ilii Maksimenkovu, medtem ko so že v prvem krogu izpadli Gašper Moderc proti Čehu Marek Baborju, Matic Proj proti Rusu Maksimu Votyakovu in Miha Žarn proti Francozu Thierryu Trecultu. Nastopilo je 46 tekmovalcev.

Mladinke – kata posamično

Naša edina predstavnica Katarina Cesar je v prvem krogu izgubila proti Belgijki Marie Amorelli. Nastopilo je 27 tekmovalk.

Strokovno vodstvo reprezentance so sestavljali Branko Gabrovec in Samo Gross kot trenerja in Jurij Šubic kot predsednik Reprezentančne komisije.

Na tekmovanju je kot uradni sodnik sodeloval tudi Ivan Mravljak.

Pred tekmovanjem je potekal tudi kongres JKA EF, katerega so se udeležili tudi Hideo Ochi (glavni inštruktor JKA Europe), Toshihiro Mori (JKA HQ iz Japonske), Kazuhiro Sawada (JKA Belgija) ter ostali ugledni mojstri in predstavniki posameznih nacionalnih zvez. Evropsko prvenstvo leta 2013 naj bi bilo v Srbiji.

Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate, še posebej pa tekmovalcem v kumiteju za svoje izvrstne nastope.

Galerija

Uradni rezultati

IMG_7127s