6. JKA Gasshuku

Od času od 28. do 30. 05. 2010 je v telovadnici OŠ Hudinja v Celju potekal že 6. mednarodni JKA Gasshuku v organizaciji JKA zveze Slovenije. Vodila sta ga priznana japonska inštruktorja Shihan Masahiko TANAKA, 8. dan in Sensei Yusuke INOKOSHI, 3. dan. Dogodka se je udeležil tudi priznani italijanski inštruktor Sensei Takashi NAITO, 7. dan.

V treh dneh se je gasshuka udeležilo preko 300 karatek iz Slovenije, Madžarske, Italije, Nemčije, Hrvaške, Avstrije, Japonske, Izraela, Bolgarije, …

Inštruktorja sta se v dobrih osmih urah vadbe posvetila osnovnemu kihonu, taktiki kumiteja in se podrobneje osredotočila na kate Bassai dai, Kanku dai, Jion, Sochin, Nijushiho, ter Gojushiho dai. Shihan Masahiko TANAKA je podajal izčrpne razlage posameznih tehnik, medtem ko je kot demonstrator nastopal Sensei Yusuke INOKOSHI, ki je aktualni japonski prvak v kumiteju.

Iz Karate kluba Ronin so se Gasshuka udeležili Jurij ŠUBIC, Diego KELEBUDA, Iztok LOGAR, Dejan PADOVAC, Domen POLJANŠEK, Jože ČEMAŽAR, Boštjan BIČEK in Andrej ZUPANČIČ.

V soboto 29. 05. 2010 so po končanem treningu potekali tudi izpiti za DAN stopnje. Pri tem sta bila uspešna oba naša člana in sicer je Diego KELEBUDA verificiral 2. dan po JKA standardih, Jurij ŠUBIC pa je uspešno opravil izpit za 4. dan.

IMG_6013-1s