Japonska 2010

Od 07. do 20. aprila 2010 se je devet članov JKA Slovenije udeležilo vadbe in spomladanskega mojstrskega tečaja v JKA HQ v Tokyu na Japonskem. Iz našega kluba so se vadbe udeležili Romana in Andrej ZUPANČIČ, ter Jurij ŠUBIC, ki je sodeloval tudi na mojstrskemu tečaju.
Treninge so vodili mojstri iz JKA HQ (Ueki, Tanaka, Osaka, Imura, Imamura,…). Mojstri so v času mojstrskega tečaja predstavili osnovne karate tehnike, njihovo uporabo v kumiteju, ter podrobno analizirali kate Tekki Sandan, Bassai dai, Kanku dai, Bassai sho, Kanku sho, Jitte, Hangetsu, Meikyo in Chinte. Mojstrskega tečaja se je udeležilo preko 300 mojstrov karateja iz vsega sveta. Pogoj za udeležbo je bila mojstrska stopnja 2. dan.
V času mojstrskega treninga smo bili obveščeni, da se je dosedanji glavni inštruktor JKA Motokuni SUGIURA upokojil pri starosti 86 let. Nadomestil ga je Masaki UEKI, njegov asistent pa je postal Masahiko TANAKA. Yoshiharu OSAKA pa je postal pomočnik asistenta glavnega inštruktorja.
Vzporedno z mojstrskim tečajom so potekali tudi izpiti za DAN stopnje, ter kvalifikacije za mednarodne licence sodnikov, izpitnih izpraševalcev in inštruktorjev. Iz JKA Slovenija je Branko GABROVEC uspešno opravil izpit za najvišjo A – mednarodno sodniško licenco.

Oglejte si še galerijo.