Seminar JKA – Kazuhiro SAWADA, 7. DAN

V organizaciji JKA Slovenije je dne 23. in 24. 01. 2010 v Celju potekal seminar pod vodstvom shihan Kazuhiro SAWADA, 7. DAN. Seminarja so se udeležile karateke iz Slovenije, Madžarske in Nemčije. Iz Karate kluba Ronin so se seminarja udeležili Iztok LOGAR, Dejan PADOVAC in Jurij ŠUBIC.
Mojster SAWADA, ki prihaja iz Belgije je v petih urah vadbe, demonstriral tehnike, ki so v sodobnem karateju pogosto zapostavljene. Osredotočil se je na udarne površine kot so hiraken, nukite, teisho in tate. Kot obrambene tehnike pa je uporabil teisho uke, keito uke in kakuto uke. Iz navedenih karate tehnik je demonstriral nekaj zelo uporabnih obramb proti napadu oi tsuki chudan in jodan.
V nadaljevanju je pokazal in razložil kate Jion, Jitte in Gankaku. Še posebej se je posvetil bunkai-ju od kate Gankaku. Pri tem smo navzoči lahko videli, koliko uporabnih elementov skriva omenjena kata.
Lep del treninga pa je bil posvečen tudi kumiteju, v katerem je bil dan poudarek dobremu gibanju, delu z nasprotnikom in prosti borbi.

skupna_small