Svetovno prvenstvo kadetov in mladincev IKU – Maribor 2015

V času od 5. do 8. novembra 2015 so v Športni dvorani Tabor v Mariboru potekale Svetovne igre otrok, Svetovni pokal za člane in veterane in Svetovno prvenstvo za kadete in mladince. Tekmovanja se je udeležilo preko 1000 tekmovalcev iz 25 držav.

Združeno reprezentanco Slovenskega karateja je sestavljalo tudi 7 članov Karate kluba Ronin Poljane pod vodstvom trenerja Jurija Šubica.

Prvi dan tekmovanja je nastopil Matic Proj v kategoriji kata shotokan člani, ter se uvrstil v finale, kjer je v močni konkurenci dosegel odlično 5. mesto. Kadetska shobu ippon kumite ekipa v sestavi Erik Črešnovar, Vid Pustavrh in Aljaž Šubic pa se je uvrstila v nedeljsko finale.

received_1716329201920793

V soboto je na tatami prva stopila Vesna Mudri v kategoriji kata shotokan kadetinje, ter se uvrstila v drugi krog tekmovanja. V nadaljevanju je osvojila dobro 11. mesto. Tina Rihtaršič se je v kategoriji kata shotokan mladinke z odličnim nastopom uvrstila v nedeljsko finale. Popoldne so nastopili še kadeti in mladinci v shobu ippon kumite posamezno. Fantje so pokazali dobre in srčne nastope. Aleš Čadež je zaključil tekmovanje na odličnem 3. mestu. Erik Črešnovar je v odločilnem boju za 3. mesto moral priznati premoč poljskemu tekmovalcu, prav tako tudi Vid Pustovrh. Aljaž Šubic pa je bil zaradi nevarnega meta in poškodbe nasprotnika diskvalificiran.

V nedeljskem finalu je Tina Rihtaršič osvojila odlično 6. mesto. Kadetska shobu ippon kumite ekipa pa je bila poražena od Poljakov. Zasedli so odlično 2. mesto.

Čestitke vsem tekmovalcem!