Seminar JKA – Yusuke INOKOSHI, 3. dan

JKA Slovenije je dne 13. in 14.11.2010 v Celju gostila japonskega prvaka v kumiteju iz leta 2009 in hkrati inštruktorja v JKA HQ v Tokyu, sensei-a Yusuke INOKOSHIJA. V dveh dneh se je seminarja udeležilo preko 80 karatek iz Slovenije, Italije, Madžarske in Nemčije. Iz Karate kluba Ronin so se seminarja udeležili Marko BERGANT, Denis ŠTIBELJ, Iztok LOGAR, Matic PROJ, Diego KELEBUDA, Mario POGORELČNIK in Jurij ŠUBIC.
Prvi dan tri urnega treninga se je mojster osredotočil na kihon in kato. Skozi tehniki Oi tsuki in Mae geri je mojster razložil pravilno gibanje, rotacijo bokov in prenos teže. V nadaljevanju pa je kvalitetno razložil kate Heian 1-5, ter Bassai dai in Enpi.
Drugi dan je bil namenjen kumiteju. Najprej je bilo razloženo gibanje naprej – nazaj, ter levo – desno. V nadaljevanju  pa so bile skozi omenjeno gibanje razložene številne obrambne tehnike s protinapadi. Ob koncu tri urnega treninga pa je mojster postregel še s številnimi vajami v skupinah, katere razvijajo dobro gibanje, ter koordinacijo v prostoru.
Celoten seminar je bil izveden na visokem nivoju, katerega nebi smel zamuditi noben tekmovalec v JKA karateju.
Več si lahko ogledate v galeriji.

ubic_Jure_small