JKA Gasshuku – Budinpešta 2010

Od 13. – 18.07.2010 je v Budinpešti na Madžarskem potekal JKA Gasshuku, katerega sta vodila mojstra Masahiko TANAKA, 8. dan – JKA Japonska in Kazuhiro SAWADA, 7. dan – JKA Belgija. Gasshuka se je udeležilo okrog 300 karatek iz osmih držav (Madžarske, Češke, Nemčije, Belgije, Italije, Škotske, Japonske in Slovenije). Med 14 udeleženci  iz Slovenije sta Karate klub Ronin zastopala Marko BERGANT in Jurij ŠUBIC.
Treningi so potekali dvakrat dnevno po dve ur v zelo težkih pogojih, saj so se temperature v telovadnici povzpele preko 40°C. V času treningov se je mojster Tanaka osredotočil na osnovni kihon in taktične pristope k kumiteju. V času razlag je obdelal tudi celoten izpitni program od 1 – 4. dan, ter mojstrski kati Sochin in Nijushiho. Mojster Sawada pa je podrobno razložil kate Heian 1-5, Tekki Shodan, Bassai dai, Kanku dai, Jion in Enpi.
Po zaključku gasshuka je v soboto 17.07.2010 potekal še tradicionalni Shotokan cup, na katerem je nastopila tudi članska kumite ekipa JKA Slovenije. Ekipa je bila v predtekmovanju prosta, v polfinalu je gladko z 3:0 premagala ekipo JKA Berlin (Nemčija), v finalu pa je morala z 2:1 priznati rahlo premoč ekipi JKA Madžarske. Nastopilo je 6 ekip.
Ekipo so sestavljali:
– Goran MILOVANOVIČ, Shotokan Celje
– David ZUPANC, Shotokan Celje
– Marko BERGANT, Ronin Poljane
– Jurij ŠUBIC, Ronin Poljane – vodja ekipe
Za doseženo odlično 2. mesto vsem skupaj čestitamo!

42