26. EVROPSKO JKA PRVENSTVO

V soboto 6.4.2024 je v Gentu (Belgija) potekalo 26. Evropsko prvenstvo v JKA karateju za mladince in člane. Tekmovanja se je udeležilo 466 tekmovalcev iz 29 držav.

Slovensko reprezentanco so zastopali tudi štirje tekmovalci iz Karate kluba Ronin Poljane.

Manica Demšar – mladinke kata je bila v prvem krogu tekmovanja prosta, v drugem pa je nastopila v paru z Neveno Simič iz Srbije in izgubila. Nevena Simič je postala evropska prvakinja med mladinkami. Manica je bila uvrščena me 32 najboljših tekmovalk.

Dian Logar – mladinci kumite je v prvem krogu tekmovanja nastopil proti Jiri Krejcarju iz Češke.  Dian je z 2:0 moral priznati premoč nasprotniku.

Aljaž Šubic – člani kumite je v prvem krogu nastopil proti Sandru Tartaglia iz Švice in ga gladko z 2:0 premagal. V drugem krogu je nastopil proti Tomu Preiberingu iz Nemčije. V rednem delu se je borba končala brez zmagovalca. Po podaljšku pa je Aljaž izgubil z 2:0, čeprav bi se borba lahko končala tudi drugače (dva izhoda). Aljaž je bil uvrščen med 32 tekmovalcev.

Aleš Čadež – člani kumite je v prvem krogu nastopil proti bivšemu evropskemu prvaku Baborju Mareku iz Češke. Po dobri borbi je moral priznati premoč nasprotnika z 2:0.

Tekmovalcem čestitamo za trud in borbenost.